Дори привържениците на класическия външен вид често дори не забелязват съзнателно как се променя модата на „техния“ стил. Процесът започва с модерната технология на обработка, която гарантира, че дрехите са леки и удобни. Класически костюм с различни тежки вложки от естествен косъм например или метални орнаменти, днес трудно намира купувач. Разбира се, ако не става дума за някоя екстравагантна известна личност, която иска да привлече внимание, без значение дали ще направи добро или лошо впечатление.

Друг пример за промяна, но положителна, са дънките. Някога ненавиждани като работнически панталони, днес те се считат за пълноправна и напълно приета дреха, която дори върви с класическа визия: висококачествени дънки, риза, вратовръзка, сако и спортно-елегантната визия е налице. Така че дори мъжът, привърженик на класическата мода, може да излезе на улицата без колебание, без да бъде гледан осъдително или присмехулно. И това е също толкова добре.

Като обобщение искам да кажа, че в живота, както и в модата не бива да се страхувате и избягвате промяната. Основната разлика между класическата и преходната мода е, че тя не иска да привлича вниманието с ярки цветове или форми. Всичко се пази по-резервирано и семпло. Комбинациите са повече тон в тон. Стилът обаче непрекъснато се променя. По-бързо в някои области, по-бавно в други.

Приемствеността е нещо красиво в много области на живота. Но никога не трябва да се страхувате от промяната. Това важи и за класическата мода.

Разни разнообразни Tags: