Класическа мода за мъже – какво всъщност е това? И винаги ли визията остава една и съща или и тя е подчинена на капризите на времето?

Облеклото винаги е израз на времето
На първо място класическата визия подлежи на промяна с времето, точно както модата, която е нова всяка година. Различни са само ритъмът и естеството на промените. Например днес никой мъж дори не би искал да носи класически костюм от 70-те години на миналия век. Реверите са твърде широки, разкрояването на панталона е твърде голямо, типът на талията е някак си неудобен за повечето.

Това, което хората носят, винаги е било израз на времето. В облеклото има също усещане за лайфстайла. Само степента на промените намалява от модата от висок клас към масовата мода.

Класическата визия се променя по различен начин
Особено място обаче заема така нареченият класически вид на мъжа. Промените и волята за промяна са малко по-различни. Причините за това не са съвсем ясни. Може би защото мъжете смятат, че трябва да се придържат към класическия външен вид, защото се страхуват от промяна или просто защото се адаптират към обстоятелствата, в които живеят.

Интересен факт е, че според проучвания облеклото на служителите се адаптира към това на шефа. Ако стилът на шефа е по-небрежен, стилът на облекло на работната сила става по-свободен. От друга страна, ако шефът постоянно носи костюм, риза и вратовръзка и не сваля сакото си, служителите също ще му подражават.

Разни разнообразни Tags: