След като съм на вълна дрехи, то няма как да не захване и темата за правилната подредба на гардероба. Сигурно се чудите какво толкова има в слагането на дрехи в шкаф, но ще ви изненадам. Правилното поставяне ще в помогне да комбинирате различните видове облекло по-лесно и успешно. А също така и ще минимизирате шанса да пропуснете някой артикул, който да остане скрит ъгъла или под голямата купчина.

Хайде, да запрятаме ръкави!

Капсулният гардероб предлага един по-опростен, но изключително ефективен начин да подходите към модата и облеклото. С правилния подбор и организация, можете да намалите времето, прекарано в мислене какво да облечете, и да увеличите удовлетворението от всяко избрано от вас облекло. Ето кои основни правила спазвам аз:

Визуална достъпност. Подредете дрехите така, че всички те да са лесно видими и достъпни. Това ви позволява бързо да прецените какви опции имате и да комбинирате аутфити без усилие. Това обикновено се случва чрез използването на закачалки. Гардероб тип рафтове се ползва само за тези дрехи, за които не е препоръчително да висят като вълнени пуловери например.

Групиране по категории. Организирайте дрехите по вид или функция – например съберете всички тениски, блузи на един рафт със закачалки, а под тях панталони, дънки и поли. Това улеснява намирането на това, което търсите и създаването на правилни комбинации.

Сезонно подреждане. Ако живеете в район с изразени сезони, може да подредите гардероба си така, че да отразява сезона – например, поставяйте по-топлите дрехи на по-достъпно място през зимата и обратното през лятото.

Цветова координация. Подредете дрехите си по цветове, за да улесните съчетаването им. Това не само изглежда красиво, но и помага да се създават хармонични комбинации бързо.

Редовна ревизия. Веднъж на всеки сезон прегледайте гардероба си и преценете дали всички дрехи все още отговарят на вашите нужди и стил. Това е идеалният момент да се освободите от тези, които не носите, и да добавите няколко нови елемента, ако е необходимо.

Разни разнообразни Tags: