Едно то любимите ми нови течения в социалните мрежи е #boysober или в превод „да се отрезвиш от мъжете“. Какво точно представлява и защо ме впечатли, бързам да ви споделя е този текст.

Да изтрезнееш от мъжете е термин, който е използван от милиони жени по света. Самоопределят се чрез него, защото са отказали да излизат на срещи с хора от другия пол, да се включват в социални мрежи, запознанства на живо и онлайн. Общо взето въздържателство. То обаче не е безпричинно. Да се вземе подобно решение обикновено е вследствие от токсична връзка, нараняване от половинката, преживяване на разочарование и какво ли още не. Точно след едни такива взаимоотношения човек се нуждае от почивка, за да избистри главата и емоциите си. Това се нарича да се отрезвиш и според мен е полезно понякога да го правиш, за да може да достигнеш след това до осъзната връзка или да забележиш веднага поява на червени флагове.

Аз абсолютно подкрепям #boysober. На мнение съм, че жените са подложени на постоянен обстрел от мъже. Дамите трябва да са красиви, поддържани, да се държат приветливо и да отговарят на още хиляди критерии. Направят ли го, веднага започва да се увеличава интересът към тях, а това включва не само любовни съобщения, а и сексуални такива. Появяват се и обидни коментари и още ред други способи за ангажиране. Не, няма нужда от тях и затова отказът да си част от социални мрежи и места, на които да си под мъжки обстрел, е абсолютно приемлив.

Може би всички тези негативи довеждат и до спад в потреблението на мрежи като Tinder например. Любопитен факт е, че за последната година се забелязва отлив на поне 5% от потребителите. Споделянето на истории за #boysober е възможно да е дало отражение, но не изключвам да има и други причини. А вие какво мислите по темата – нека я обсъдим в коментари.

Uncategorized, Разни разнообразни Tags: