Всички сме чували народната поговорка, че по облеклото посрещат, по ума изпращат. Истината е, че в 21 век бихме могли да интерпретираме думите така: По облеклото посрещат… и пак по него изпращат. В съвременния комерсиален и динамичен свят е изключително важно как ще представите себе си в обществото, а в този процес ключово място има визията.

Експертите по невербална комуникация твърдят, че първото впечатление е най-важно и 30 сек. са достатъчни, за да преценим дали симпатизираме, или не на човека отсреща. Тогава излиза, че дрехите, както и цялостното излъчване, са първичната и основна база, върху която градим мнение.

youngest_businessman_1

Ето защо е необходимо да подбираме облеклото според тялото, възрастта и социалния си статус. Минижупите при жените са неприемливи след една определена възраст, ако ще и най-страхотните крака на света да разкриват. При мъжете пък доста често се наблюдава отказът от раздяла с любимата прическа от тийнейджърските години.

Следващия път, преди да облечете любимата скъсана тениска или удобните кецове, помислете дали обстоятелствата го позволяват. Ако ли не, рискувате да не ви вземат насеризно.

Разни разнообразни Tags: