lumbersexual-manАко видите брадат, небрежен, грубоват мъж с дебела карирана риза и дънки от суров деним, най-вероятно ще го сметнете за дървар. Всъщност той е точно такъв (lumberjack). Новият тип мъже са бунтари срещу метросекстуалните красавци и съчетават в стила си всичко онова, което епилираните представители на силния пол отричат. А именно косми в излишък, първична мъжественост, съсредоточени в живота отвън, отколкото в изгледа на собствения външен вид. Ще забележите острия поглед, на който нищо не отбягва, вид сякаш нищо не го интересува. И той иска да бъде възприеман точно така – сериозно, и често заема предупредителна поза тип “Не се закачай с мен”.

Отвътре обаче е много повече от това, което показва. Според блогъра Том Пюзак, описал неотдавна стила на този мъж, който вече се появява често по американските и европейските улици, лъмбърсексуалният крие изтънчена натура. Той се интересува от култура, храни се здравословно, предпочита домашния уют и следва традиционни идеали за семейство, работа и любов.

Искрено изненадана бях да открия, че лъмбърсексуалните мъже са станали обект на женските търсения и в списания като “Космополитън”. Изглежда е модерно да се коментира именно тази “порода” здравеняци, особено след безумната популярност на фентъзи романсите с върколаци, нови видове и подобни мъжкари, които оставят първичната мъжка агресия и нагон да ръководи действията им. А това доста се харесва на жените. Особено в съвременния свят, в който мъжете ги настигнаха по суета и тази тенденция заплаши дори размяната на социалните роли в обществото.

Е, спокойно, момичета. Изглежда мъжете са на път да възвърнат доминантната си роля в света!

Разни разнообразни Tags: