Блузката, полата, палтенцето, чантата… готови сме да излезем от дома. Искаме да изглеждаме добре и да смаем околните. Има случаи, в които обаче сякаш другите не ни посрещат според очакванията ни и това ни смущава. В търсене на отговора какво не ние е наред, оглеждаме внимателно вида си. Дори да сме облекли най-изящните дрехи има някои неща, които могат да направят лошо впечатление на околните и това не бива да ни обезсърчава. Помнете, че всичко може да се поправи. clothing

Ето кои малки неща могат да развалят визията ни:

  1. Лошият дъх. Той не е непременно резултат, че не сме използвали четката и пастата за зъби преди да излезем.  Често причината е, че цял ден не сме хапвали нищо или не сме пили достатъчно вода. Понякога може да сме похапнали и силна храна, различна от чесън, лук и риба. Това може да е пилешко, пица или салата, сандвич със сосове. На много хора впечатление правят и дъвките с аромат на боровинки, диня, ягоди… Не на всеки му е приятно говорещият срещу него да дъха на плодове. Затова едни неутрално ментови дъвки в чантата ви ще са ви пръв помощник преди среща с приятели или колеги.
  2. Пот. Да, това е особено неприятно. И не означава непременно, че сте нечистоплътни. Може би сте бързали за среща или в някой клуб сте се разтанцували. Животът е прекрасен, когато носите в чантата си мини дезодорант или парфюм.
  3. Силен грим. Според вас един цвят може да ви отива, според други – не. Във всеки случай трябва да знаете как да се гримирате за дневни и нощни излизания.
  4. Конци и гънки по дрехите. Винаги гледайте какво обличате – дали дрехата е за гладене или има някъде висящ конец. Такива неща се случват често, затова е добре преди всяко излизане да оглеждате дали всикчо си ви е в ред. Със същото старание изчетквайте връхната си дреха и почистете обувките и чантата си.
  5. Поведението. Дори да изглеждате зашеметяващо, лекото поведение ще отблъсне околните. Премисляйте приказките си според компанията и ситуацията.
  6. Подберете тоалета, зависимост повода. Понякога твърде екстравагантните решения не са подходящи за следобедно кафе.
  7. Модни гафове. Колкото и да искате да сте в крак с модата, ако се притеснявате, че нещо не ви отива, цвят или модел, независимо, че тоалетът ви е по-последна мода, по-добре не го обличайте. Околните са много осъдително настроени в това отношение.

А ето ви малък трик, който ще ви помогне да се справите с всичко това:

  • поставете в чантата си органайзер за спешни случай, както съм писала и преди. В него да има малък парфюм, мокри кърпички, гъба за обувки, ножичка, пинцета, ментови бонбонки и зарядно за телефон. Сами знаете как да ги използвате 🙂
Разни разнообразни Tags: