Чували ли сте за дизайнерът Suneet Varma? Не? Нека използвам последното му ревю, за да ви запозная с него. Всъщност какъв по-хубав начин да се опознае един дизайнер освен като разгледаш работата му, нали…

Преди седмица Варма представи своята колекция в Индия по време на Седмицата на модата там или като също е известна: Lakme Fashion Week. Ако искате, превъртете видеото само за да хвърлите око на моделите му, но аз ви гарантирам, че си струва да изгледате цялото ревю. Говорим за висша индийска мода в крайна сметка. Такова нещо не се вижда всеки ден и се обзалагам, че някои от вас дори не са чували за това модно явление!

Между другото Варма никак не е случаен дизайнер. Роден е през 1964 г., но професионалната му кариера стартира през 1986 г. по време на съвместната му работа с гения Ив Сен Лоран. През годините е работил съвместно с редица известни модни къщи, сред които Donna Karan, Calvin Klein, Caroline Herrera и Nicole Miller. Първото му модно ревю се състои през 1991 г., а ще ви изненадам ли още повече, като кажа следното. Варма е единственият индийски дизайнер, участвал активно в разработката на вътрешен дизайн за BMW. Става дума за серията им BMW 7. Сред другите известни марки, с които си е партнирал, съм сигурна, че ще разпознаете и Swarovski. Достатъчно ли е казаното дотук, за да ви убедя, че си струва да се запознаете по-отблизо с творчеството му? Знам, че едва ли бихте облекли някой от индийските му модели, но какво от това. Нека се понесем по вълната на на бохемската висша мода.

 

Разни разнообразни Tags: