Не ми е радостно да призная, че и в моята работа положението изобщо не е розово и ефектите на финансовата криза се усещат доста силно.  Не само че продажбите в по-ниския клас са намалели, но и в по-високия също, откъдето идваше по-голямата част от приходите ни. За съжаление всичко е едно домино – предприемачите, средния и едър бизнес, както и рекламните и модни агенции са затрудени и много от тях са пред фалит, което ги кара да свиват разходите си за гардероб значително. Знам, че и при тях нещата не вървят добре и е показателно колко много агенции фалираха, като например Джей Моделс, която беше закрита през зимата на 2007г., а беше една от най-увтвърдените агенции.

Междувременно и ние не биваме улеснени по никакъв начин, очакваше се, че синдикатът на модната индустрия ще успее да договори някакви намаления в данъчните и осигурителни прагове за нашия бранш, както бе направено в Италия, но и това не се случи. Остава ни единствено да работим на пълна пара за жълти стотинки и да се надяваме, че не след дълго нещата ще се подобрят и продажбите ще се върнат на нивата, на които бяха от преди началото на кризата. В крайна сметка тя все някога трябва да приключи и слънцето да изгрее и на нашата поляна, нали?

Дотогава просто ще търпим по-трудните времена и ще затягаме коланите, като се надяваме и всички наши партньори, от които зависим и които са зависими от нас, да правят същото.

Разни разнообразни Tags: