По принцип няма нищо лошо в това да си направите татуировка през лятото. Но не можете просто да изложите новото произведение на изкуството на плажа под ярките слънчеви лъчи. Заздравяването на кожата след свежа татуировка отнема шест до осем седмици, а понякога и повече време.

Татуировката не трябва да се излага предварително на слънце и върху мястото да не се нанася със слънцезащитен крем. Ако незараснала татуировка е изложена на слънце, е много лесно да получите слънчево изгаряне, възпаление или дори някоя по-сериозна кожна инфекция. Възпаление или алергични реакции също могат да бъдат предизвикани.

Температурите често са прекомерно високи през лятото, но въпреки това трябва да се сведе до минимум изпотяването, доколкото е възможно, тъй като може да попречи на лечебния процес на татуировката. Затова през лятото е най-добре да носите удобни и дишащи дрехи, които покриват мястото на татуировката. Да, знам, че искате да покажете татуса си, но първо се погрижете за здравето си.

Ако татуировката е заздравяла наскоро, не забравяйте да използвате слънцезащитен крем, предназначен за чувствителна кожа. Той не трябва да съдържа парфюми, за да не дразни и без това чувствителната третирана кожа. Водата също трябва да се избягва по време на лечебния процес, тъй като солта, пясъкът и хлорът могат да раздразнят кожата.

Uncategorized Tags: