Здравейте, приятели. Дойде и сезонът на празничните фотосесии и всички искаме да изглеждаме добре на снимките си. В предния си текст започнах със съвети за красивите селфита от инфлуенсърката Лиза Софи Стейскал. Споделих ви нейните препоръки за светлината и грима. А сега продължаваме с косата.

Благоприятното оформяне на прическа също повишава успеха на снимките, казва Лиза. Според нея спуснатата коса с небрежни вълнообразни къдрици омекотява чертите на лицето. Ако решим да сложим шапка за селфито, трябва да издърпаме няколко кичура отпред. Към късата коса пък може да добавим модни аксесоари – кадифена диадема, фиби с перли – разнообразието в момента е голямо.

Хубави аксесоари са и кожени ръкавици или модерни топли шалове, които създават прекрасна зимна атмосфера. Селфито позволява да използваме и различни интересни реквизити за снимките. Например блестяща звезда, част от декора на коледния базар или пък коледни лампички за уау ефект.

Въпреки че може да създадем страхотни контрасти с цветен грим, облеклото трябва да е по-семпло. За целта е хубаво да съобразим тоалета си с метеорологичните условия и обстановка, за да внесем хармония в кадъра.

Ъгълът за снимане и работата на камерата също са решаващи за ефекта. Селфитата работят най-добре, ако завъртим леко главата си, държим ръката си встрани и направим снимката под ъгъл отгоре. Ако държим мобилния телефон твърде надолу, от друга страна, лесно можете да създадем впечатление за двойна брадичка.

Uncategorized Tags: