Усмивка! Селфи! Тази опция, която ни предоставят телефоните, е особено удобна, актуална и наистина се наложи като водеща тенденция в снимките през последните години. Разбира се, във всеки от нас има малко или много доза суетност и затова се стремим да изглеждаме добре на всеки кадър. Но, не винаги се получава, нали?

Например забелязали ли сте, че понякога гримът, който изглежда супер ефектно на живо, на селфитата е скучен и едва доловим? Или онази поза, която намираме за супер готина и естествена, всъщност не изглежда добре на снимка? Затова днес ще си говорим как да направим красиви селфита чрез професионални съвети.

От известно време следвам инфлуенсърката Лиза Софи Стейскал, която определено е човек, който знае тайната на перфектните селфита, тъй като работата ѝ е да създава страхотно съдържание за YouTube и Instagram. От нейния профил в социалната платформа научих някои неща, които ще ви споделя.

Според нея, за да се получат добре снимките, трябва да помислим първо върху цялостната концепция, след което и да нанесем грима си. Например нужно е да вземем под внимание какъв ще бъде стилът ни и на база него да изберем цветовете и аксесоарите, които да сложим. И не на последно място – каква светлина ще използваме.

Например на дневната светлина е най-добре да бъдем с по-семпъл и естествен грим. Някои пудри изравняват тена, а хайлайтърът може да предизвика деликатен блясък на чертите на лицето. От друга страна, ако използваме светкавица – вечер или в по-затъмнение помещения – препоръчително е да избягваме допълнителни козметични отблясъци, защото могат да предизвикат нежелани отражения.

Светкавицата силно подчертава светлоотразяващите частици във фон дьо тена, коректора и хайлайтъра. Резултатът понякога е бели петна по лицето на снимката. Вместо това, може да поставим акцента върху устните – с ярко червило, което привлича вниманието или да подчертаем очите със спирала.

Разни разнообразни Tags: