ivaДнес ще напиша за едно благородно дело. Едно от нещата, които, за жалост, в днешно време, по мои скромни наблюдения, бледнеят на фона на всички черни новини по телевизията.

Моята добра новина е за една жена, която последно време преживя много, но катализира всички свои преживявания, чувственост и житейсвки опит в една благорна кауза. Ива Механджийска е тъкмо лицето, което съдаде Фондация „Аз съм?, подпомага хора в неравностойно положение не само чрез материални средства, но и чрез морална подкрепа и институционална помощ в израстването на дадена личност.

Първо научих за инициативата през декември, преминала под мотото „Аз съм с Теб… на Коледа? в Плейграунд на Парадайс център. Дванадесет популярни обществени личности, забележете, подчертавам обществени, медийни лица, станаха част от благородната кауза да подарят на деца уют и надежда на Коледа. Сред тях актьорите Николай Мутафчиев, Силвестър, небезизвестният Йоко Захариев, певицата Камелия Воче, актрисата Деляна Попова, синоптичките Никол Станкулова и Деси Банова, модела Катя Пенева и др.Събитието се реализира с подкрепата на Светльо Кантарджиев. Всеки дари своя вещ със сантиментална стойност на аукцион, приходите от които вече са дарени в домове за деца в неравностойно положение.

Отворих и страницата на Фондацията и ми хареса видяното. Сайтът е целенасочен, с контактни  форми. Създава впечатление за доверие и отговорност към децата, но и към дарителите. Нещо все по-рядко срещано в последно време.

 

Разни разнообразни Tags: