През годините този аксесоар поражда много противоречия и преминава през много течения. Първо става ключов елемент от визията на много художници, след това е зачислен към военните. Бабите също го обичат, а в последните години завладя и света на модата. Познахте ли какво е то? Баретата.

Днес носенето на барети се свързва със стила на парижанките и по-романтичните дами. По принцип баретата е силен акцент, който придава характер на цялото облекло, ако знаем с какво правилно да го комбинираме.

Баретата е чудесно допълнение и към романтичните ретро стилове. В миналото често може да се забележи върху главите на Марлене Дитрих, Брижит Бардо и Туиги. Звездите на стария Холивуд я комбинират с тренчкоти, двуредни палта или семпли блейзъри с квадратна кройка. Днес обичаме да гледаме назад и да черпим вдъхновение от легендарните модни икони.

А сега ви предлагам интересно видео, с което да научите любопитната история на баретата и как се е променяла през годините: https://www.youtube.com/watch?v=9NMFd-Jl9rE

Разни разнообразни Tags: