Време е вече да въведат някакви санкции за недобросъвестни и недостатъчно квалифицирани фризьори. И веднага ви казвам защо стигнах до това крайно заключение. Започвам първо с това, че по правило всеки иска да има във външния си вид това, от което природата го е лишила. Аз примерно (дано не звучи самохвално) имам коса, мечта за мнозина – гъста, силно чуплива, с естествен цвят опушен лешник. Е, аз обаче не си я харесвам в този вид и искам да е руса, права и дълга. И си я правя. Това постоянно ходене по салоните, за да ми я изправят, обаче вече взе да ми поомръзва. И поговорих с фризьорката си какво може да измислим по въпроса, бях чувала за трайно изправяне на косата. Попитах я колко агресивна е процедурата и как ще се отрази конкретно на моя тип коса. Каза, че не трябва да имам грижи. Имала опит в това отношение – резултатите били много добри.

vuzstanovyavaneРешено – сторено. Резултатите след процедурата – една съсипана и изгорена коса, която и след доста сериозно орязване на върховете си изглеждаше по възможно най-евтиния начин. Оказа се, че процедурата въобще не била за трайно изрусявани коси, ама кой да ти каже. Че вече не съм клиентка на въпросната фризьорка, е ясно.

Остана си обаче отворен въпросът как да вдигна на крака буквално съсипаната си коса. Пробвах различни варианти в домашни условия – много леко подобрение, не и в степен, която ме устройва. Приятелка ми препоръча едно студио за красота – Alure , на което е клиентка  и от което била много доволна – правели различни възстановителни процедури. След гореописаните преживявания подходих много скептично, но все пак реших да опитам. Фризьорката още като ме видя, ме диагностицира и каза: за арганова терапия сте. Някъде около 20 минути ми прави масаж с арганово масло и различни продукти на тая основа, не знам и какви други магии е правила, но е факт, че когато излязох от салона за красота  Alure имах желание да се огледам на витрината му. Желание, което до влизането ми там нямах.

Разни разнообразни Tags: