Стилът е сила!

Това искам да кажа с името на поста си. Умението да се обличаме добре и да изглеждаме подобаващо според случая, е ценно умение и се цени все повече.

Не случайно в много компании е въведен т.на.р дрескод (от анг. dresscode). Това означава всички служители и хора във фирмата да спазват определен тон в облеклото си дори да нямат наложени задължителни униформи.

business styleОблеклото според повода.

Това е модно правило, към което всеки уважаващ себе си човек, трябва да се стреми. Неприемливо е например да сте журналистка и да се появите по телевизията с неподобаващо къса пола. Подобни ситуации дори не подлежат на коментар, те са повече от неприемливи.

Целта ми в момента не да ви кажа да загърбите стила си и да се обличате по дадена формула. Ако сте достатъчно креативни, винаги можете да намерите начин да персонализирате дори униформата си. Затова искам да наблегна върху факта, че има видове облекло, които вдъхват сила и увереност. И за нас остава да се възползваме от тази сила, която ни се предоставя наготово. Аз например се чувствам много по-сигурна в себе си, ако си сложа любимия костюм с високи обувки и си вдигна косата на стегнат кок. Разбира се, че не ставам по-добър професионалист, отколкото съм, но придобивам допълнителна увереност, която ми помага да се представя по-добре.

Много елементи от облеклото има, които изглеждат стилно, и ви карат да изглеждате силни. Може да са чифт лъснати обувки, скъп аксесоар, перлени обеци или нещо друго. Важното е да намерите това, което пасва на вас самите пасва най-много и ви кара са се чувствате непобедими.

Разни разнообразни Tags: