HOT-SALE-Women-s-Office-Tops-2014-Autumn-New-Korean-Fashion-Style-Color-Block-Collar-LongРаботата в офис е работата на XXI век. Оказва се, че все повече хора прекарват по-голямата част от деня си, застанали зад компютър, пред бюро или комуникирайки с клиенти. Изключително ценно умение е в такива моменти да знаем как да се обличаме, защото дрехите отдавна са станали средство за себеизразяване и въздействие върху околните. И докато някои фирми налагат правила за задължително облекло, то за всички останали имам няколко съвета, които ще ви помогнат да изглеждате красиви, стилни и професионални едновременно.

Правило №1- Никога не забравяйте, че през голяма част от времето си сте седнали. Това означава, че полата ви трябва да е с дължина малко над коляното, за да се чувствате комфортно на стола си и да не я дърпате надолу всеки пък, когато се изправите. По мое мнение най-удобни са разкроените поли, отколкото правите, но тук изборът е личен.

Good-Quality-Office-Lady-Fashion-Long-Suit-Pants-Size-S-2XL-Khaki-Black-Street-Style-WomenПравило №2 – Внимавайте с цветовете. Когато става дума за офис облекло, трябва да сте предпазливи не само какво, но и как комбинираме. “Златните” цветове са черно, сиво, кафяво, телесно, тъмно синьо и бяло. Те са основни, а всички останали могат да ви послужат като акцент. Червена чанта с червено червило, зелена гривна със зелени обувки, или оранжев шал в комбинация с обеците ви може да e изключително ефектна комбинация. Що се отнася до шарките, препоръчвам ви и те да са по-скоро като акценти. Подходящи са за риза или сако, шал, обувки, чанта и т.н., но при условие, че останалите ви дрехи са изчистени.

Правило №3 всъщност се отнася до някои забрани. Не слагайте твърде къса пола. Не ходете с гол кръст. Не разкопчавайте повече от необходимите копчета на ризата си. Височината на токчетата на обувките ви не бива да превишава 8 см и като стана дума за обувки – забравете кецовете, гуменките, чехличките и др. ежедневни обувки. Не прекалявайте с аксесоарите, не си слагайте неестествен цвят на червилото и бъдете предпазливи с орнаментите по ноктите си. И в никакъв случай не ходете с дънки всеки ден!

В заключение мога да кажа следното. Не се притеснявайте да поемате рискове с работното си облекло, но рискувайте с един елемент от него на ден 😉

Разни разнообразни Tags: