Повечето жени, когато сме разстроени непременно консумираме шоколад. После със страх докосваме кантара и страдаме, че сме качили килограм два. Следва ужасът от чувството, че дрехите ви предателски са се свили.

Какво ще кажете обаче за шоколадова диета, точно когато сме в депресия. Това определено помага. Вярвайте ми, пробвала съм. Цял ден на два млечни шоколада – това е една чудесна шоколадова терапия. Защо мислите, че ще има ефект? Ще ви отговоря: консумирането на шоколад стимулира отделянето на така наречения хормон на щастието – ендрофин. Така вие се чувствате с повишено настроение и емоционално по-позитивни отколкото преди консумацията му.

ChokolateОсвен това хората са казали, че най-много пълнеем през празниците, когато консумираме необмислено големи количества храна. Всъщност голяма част от подкожните мазнини се появяват следствие от натрупаните въглехидрати и мазнини, чиито източник са тестени изделия и по-тлъсто месо.  Разбира се тестените сладкиши – торти, мъфени и кремове са на едни от топ местата за пълнеене. Но не й когато хапвате само шоколад.

Организмът бързо го разгражда и си набавя необходимото количество от енергия. Оставате с впечатлението, че сте сити и не се чувствате гузни.

За това,мили дами, моята шоколадотерапия е следната – когато съм тъжна, самотна, нещо не ми е наред или смятам, че съм надвишила теглото си, а не мога да се откажа от сладкото – през деня препоръчвам един или два шоколада, съпровождани с натурални или чисти течности – чай, кафе, сок, вода.
Ще видите, че ще се почуствате по-леки, по-щастливи и по-подготвени за предизвикателствата на деня. Освен това всички дрехи са отново годни за носене! 😉

Разни разнообразни Tags: