В днешно време повечето фирми нямат особени изисквания за това как трябва да се обличат хората, които работят при тях. Но все пак има едно неписано правило, което гласи, че трябва да се явяваме на работа в чист и спретнат вид, без да ни се вижда бельото и частите от тялото, които не е прието да се показват.

Със сигурност в България в много компании сме ставали свидетели на хора в ужасяващо неподходящо облекло облекло за офис, което прави изключително грозно впечатление.

В същото време знам за компании, в които специалистът по управление на човешките ресурси издава предписание, в което моли всички служители да идват на работа след като са се изкъпали и са си сложили чисти дрехи.

Твърде тъжно, предвид че тези навици би трябвало да възпитават в хората още от ранна детска възраст и едва ли точно на HR-ите им е работа да го правят вместо родителите. Но е факт, че се случва.

Ще се радвам да разкажете вашите истории по темата от вашия опит с работата с различни хора. А как смятате – дали наистина е вярна максимата, че по дрехите посрещат, но по ума изпращат?

Разни разнообразни Tags: