Времето постепенно се затопля и неусетно дойде моментът за подмяна на зимния гардероб с по-леки дрехи. За мен този процес е дълъг и в повечето случаи се озовавам пред планина от дрехи, чудейки се какво да оставя и какво няма да ми влезе повече в употреба. Затова прилагам метода на пролетното почистване.

При него най-важни са планът и структурираният подход. За да ни бъде по-лесно, може да започнем с дрехите на закачалките и да се насочим към рафтовете на гардероба и чекмеджетата.

Не бива да се опитваме да свършим всичко за твърде кратко време. Трябва да отделим достатъчно време да разгледаме дрехите си, преди да ги подредим. Това е единственият начин да вземем добре обмислени решения и по-късно да се наслаждаваме на добре организирания си гардероб.

Ако имаmе скъпи и красиви дизайнерски дрехи, които отдавна не сме носили, не трябва да се отчайваме. Хубаво е да запазим марковите си дрехи, защото скоро отново могат да се върнат на мода.

Същото важи и за останалите дрехи, които смятаме за неактуални. Нека бъдем креативни и да помислим дали не може да се преработят с леки корекции, декорации или подходящи аксесоари.

Ако все пак някои от любимите ни дрехи са износени и захабени, раздялата с тях е неизбежна. Трябва да забравим оправдания от сорта на това може да го нося вкъщи, да спортувам с него или да отида до магазина. Трябва да сортираме дрехи, които не сме носили повече от година. Търсейки радикално решение, ще установим, че без тях освобождаваме достатъчно място в гардероба за останалите дрехи или за нови покупки. Защото такива ще има, знаем.

Ако след като изчистим гардероба си, се чудим какво да правим с излишните дрехи, може да ги предложим на наши приятели. Това, което вече не ни харесва, е съкровище за други. Вариант са и благотворителни организации или специално поставени контейнери за дрехи.

Разни разнообразни Tags: