Твърде пълен ли е гардеробът ви и започвате да губите представа за всички дрехи, които притежавате? Не се притеснявайте, не сте сами! Днес ви давам няколко добри съвети за повече ред в гардероба. Това е досадна тема, но бързо ще разберете, че след това ще се чувствате много по-комфортно. Забавлявайте се просто.

Просто започнете!
Ние, хората, имаме невероятен талант да отлагаме нещата. Сигурно всеки ден виждаме, че дрешникът ни трябва да бъде реорганизиран, но просто не го правим. Това явление е добре известно и се нарича прокрастинация. Никога не е полезно да отлагате, така че изберете ден и просто започнете!

Почистете целия си гардероб!
Да, правилно прочетохте. Първо трябва да извадите всичко от гардероба си, за да получите общ преглед. След като направите това, можете да продължите.

Направете план и продължете систематично!
Сега е важно да направите план как искате да продължите. Помислете какво искате в гардероба си. Къде отиват тениските, панталоните, блузите, роклите? Защото само със система ще можете да постигнете по-късно задоволителен резултат.

Изхвърлете всичко, което не е носено от година!
Сега идва частта, която повечето хора вероятно намират за трудна: сортирането. Ще откриете, че имате твърде много дрехи, които са събирали прах в гардероба ви от дълго време. Поставете си правилото, че изхвърляте всичко, което не сте носили повече от година. Ще си благодарите по-късно!

Направете кутии за малките неща!
Имате много аксесоари, шапки, шалове, дребни предмети, които хвърчат бясно из гардероба? След това вземете малки кутии и се опитайте да създадете някакъв ред с тях. И дрешникът изглежда много по-подреден.

Дарете изхвърлените дрехи!
Сега, разбира се, възниква големият въпрос: къде да поставите изхвърлените дрехи? Много просто, има много организации , където можете лесно да дарите дрехите си и можете да сте сигурни, че дрехите ще стигнат до хора в нужда.

Uncategorized Tags: