Вече ви поговорих за нрава и поведението на помераните, но как да се грижим за такова куче?

Померанът е животно, което се нуждае от същите основни грижи като всяка друга порода кучета. Като добавим и неговата изключителна дружелюбност, елегантност и красота се превръща в един от най-добрите спътници, които можем да имаме в дома си.

Нуждае се от елементарни хигиенни навици, не само за негово здраве, но и за здравето на нашето семейство. Като всяко малко куче, често се озовава в обятията на цялото семейство. И разбира се, то не може само да се грижи за това, нали? Ето защо трябва ние да поемем тази отговорност.

Палтото на нашия приятел е нещо важно, за което трябва да се грижим, така че да изглежда красив и хубав през целия си живот. Ето защо къпането трябва да се прави поне веднъж месечно.

Померанът се нуждае от поне едно къпане месечно и ние трябва да полагаме специални грижи, за да поддържаме добре палтото му, като използваме подходящ за него шампоан. Също така се препоръчва да използвате балсам, за да придадете на козината на кучето си хубав, обемен вид. Има много хора, които говорят, че балсамите развалят козината на кучето, но нищо не може да бъде по-далеч от истината – напротив те придават на козината мекота и обем. Къпането също се грижи за кожата на кучето, предотвратявайки изсъхването й, сърбежа и дискомфорта. Ако не го къпете, кожата му ще се раздразни и козината му ще се заплете, което в крайна сметка ще разруши козината му и ще му придаде нездравословен вид.

И накрая, докато още съм на темата за къпането, трябва също да подчертая и важността на доброто изсушаване. След като изкъпен кучето, ние трябва да отделим необходимото време, за да го изсушим, а е необходимо време, за да го изсушим правилно. То трябва да е сухо както на повърхността на козината, така и в дълбочина. Като го изсушим добре, ще избегнем лошите миризми, появата на гъбички и разбира се, настинка.

Разни разнообразни Tags: