882596_550847144937669_1549770013_oПреди няколко дни си купих за пръв път списание Biograph – едно от най-четените към момента. То е луксозно и е предназначено за най-претенциозните читатели като мен. Сравнително обемно е, и както се разбира от заглавието му – голяма часто от него е посветена на биографиите на известни личности – така например в мартенското издание беше включен материал за Адолф Хитлер, а през април списанието ще отдаде почит на Тодор Колев с обширен автобиографичен материал за него. Но биографиите далеч не са единственото в списанието, то е пълно с всевъзможни теми  – от сериозни журналистически разследвания до мода и кулинария. Отделено е сериозно внимание на оформлението му – страниците са лъскави, фотографиите изключително качествени, красиви и добре вплетени в текста и като цяло човек остава с впечатлнение, че това е луксозно издание. Купувал съм поне по веднъж повечето списания у нас, но честно казано досега не съм оставал с толкова добро впечатление от никое друго, а това може и да си купя даже втори път 🙂

И както най-често се случва, след като аз го разгледах и прочетох по-интересните неща, го предадох на съпругата ми, която също го оцени по-високо и каза, че се различава от останалите повърхностни лайфстайл списания. Най-много й харесаха модните и кулинарните рубрики – както бе казал маркетинг директорът Светльо Кантарджиев в свое интервю – от там можеш да се информираш не само за подходящите за сезона диети и хранителни продукти, но и откъде да си ги купиш и колко струват.

В обобщение, мисля че Biograph е едно различно и разчупено списание, което се предлага и на сравнително достъпна за повечето хора цена, въпреки че е доста луксозно издържано и авторите в него са познати лица.

Разни разнообразни Tags: