Всички ние имаме нужда от разнообразие в изгледа ни. Понякога именно промените по външния ни вид ни карат да се чувстваме различни, а това е важен психологически момент. Когато добавим нещо ново по нас, ние имаме усещането, че сме друг човек – по израснал, по-мъдър, преживял вчерашния ден (миналото) и готов да посрещне предизвикателствата на днес (настоящето).

Най-често от различност имат нужда младите момичета в тийн възраст. Причината е, че често се лутат в един или друг стил, докато открият своя, добавяме и желанието им да покажат на околните, че се развиват.

Има още една поговорка – казват, че след любовно разочарование сменяме цвета на косата и изобщо прическата си. Това се дължи на желанието ни да разгласим визуално, че сме преодолели тежкия момент.

Но ако погледнем по-филосовски на нещата – една голяма част от промените, които не са предизвикани от емоционални събития и подтици, са свързани с личното ни самочувствие, демонстрация на различен стил, благосъстояние или просто искаме да поддържаме интереса на околните и да бъдем обсъждани, видими, възхищаващи.

Как обаче да се постигне това усещане, без да се подлагате на сложни процедури, да харчите много пари или да изменяте поведението си.  Ето как:

1. Променете прическата си – днес я накъдрете, утре я сплетете, на следващия ден я изправете;

before-after2. Краткосрочна промяна в цвета на косата – с шампоан оцветител можете лесно да сте с по-тъмна коса, с по-светла, с по-червеникава;

3. Бижутата – определено сте забелязали, че бижутата променят целия ви изгледа. Огърлица, синджирче, гердан, обеци /дълги, къси, с пера, керамични, с камъни, сребро, злато/, гривни, пръстени…

4. Цвета на дрехата – тя може да засили тена на кожата ви или да ви направи да изглеждате бледи.

5. Аксесоари – шал, фишу, колан, пухкава яка, диадема за коса.

6. Грим – гримът може изцяло да имение излъчването. Чрез него се постигат издължени очи, по-плътни устни, по-високи скули, по-плътни вежди… или каквото пожелаете. Можете да изглеждате по-искрящи или по-тъмни.

Всичко това изгражда някаква аура около вас. Не се страхувайте да експериментирате с наличните ви вещи у дома и бъдете смели в различността си.

Разни разнообразни Tags: