mullet-dressperfect-casual-outfit-navy-stripes-and-yellowСтилът не е нещо, с което се раждаш. В интерес на истината той се учи. И ако все още не сте усвоили изкуството да рисувате собствената си визия по най-добрия начин, никога не е късно да се научите.

Горе-долу през тинейджърските години е времето, когато всеки от нас започва да се вглежда по-подробно в огледалото. Оглеждаме косата си, кожата си, тялото си. Започваме да се харесваме, или да не харесваме нещо у себе си… търсим стилът, който най-много би прилегнал на индивидуалността ни. Това е е периодът на най-много експерименти!

А всъщност няма друг начин да се научим на стил освен стратегията проба-грешка.

Затова бих ви посъветвала следното. Гледайте модни предавания, четете модни списания, следете модни сайтове и блогове… но в крайна сметка пробвайте.

Една дреха може да стои великолепно на съвършеното тяло на модела от снимката, но да се окаже неподходяща точно за вас. Няма как да разберете, докато не опитате. Обличайки дадена рокля или обувайки панталон, сами ще усетите дали се чувствате комфортно в тях, или не.

color-circle-topА ако си мислите, че е трудно да придобиеш чувство за стил, нека ви разубедя. Най-важното е да се научиш да комбинираш цветове и то може да се прави по схема. В графичния дизайн има едно колело наречено цветово. Идеята при него е, че срещуположните цветове се комбинират един с друг в перфектен дует. Това важи и в модата. Използвайте колелото като похват поне в началото, докато придобиете нюх за цветовете. Между другото няма лошо в това да копирате цели визии от модните списания, стига да ви харесват. Те за това се публикуват в крайна сметка, за да ни съблазняват и да искаме да приличаме на модела от снимката. Модни жокери можете да намерите, колкото искате. Използвайте ги, докато откриете най-ценния и работещ за вас самите.

Разни разнообразни Tags: