Всеки от нас знае определени модни правила, към които стриктно се придържа. Но честно казано, колкото и парадоксално да звучи, точно модният свят е перфектното място за разрушаване на установените норми. Историята може да говори много по тази тема и затова днес подбрах няколко модни митове, които да затвърдим или да развенчаем.

Например всички сме чували, че черните дрехи ни правят да изглеждаме по-слаби. Това наистина е така и се дължи на поглъщането на светлината от тъмния нюанс. Така черното ни прави по-стройни и е подходящо за всеки тип фигура. Освен това е стилно и може да се комбинира с всички останали цветове.

Една утвърдена тенденция е, че цветът на обувките трябва да съвпада с този на чантата и колана. Това е възприето за правилно и стилно, но вече може да избягаме от тази тенденция и пак да бъдем в крак с модата. Освен това по този начин видът ни изглежда малко изкуствено и принудително. Ако все пак държим да спазим традицията, то черните обувки в комбинация с черна чанта винаги изглеждат много елегантно.

А дали дрехите на хоризонтални ивици ни правят да изглеждаме по-закръглени? Това е вярно, но отчасти. Затова не е нужно веднага да казваме „не“ на раираните панталони например. Просто трябва да се уверим предварително, че ивиците не са твърде дебели, тъй като точно те създават илюзията за пълнота на тялото.

Леопардовите щампи изглеждат ли евтини? Тук трябва да внимаваме. Когато носим леопардови дрехи, трябва да се са от висококачествени материи. Освен това трябва да носим само едно една дреха с леопардов десен, която да е акцент. Аксесоари като колани и обувки също са много популярни. Животинските принтове почти не излизат от мода, но винаги трябва да подхождаме с особено внимание към тях и да се консултираме с моден специалист.

Разни разнообразни Tags: