В миналото десетилетие рядко можеше да се забележи мъж или жена с чорапи, излизащи над кокалчето на крака. Някак си бяха тема табу, нещо, което присъства в начина ни на обличане, но не бива да бъде показвано. Колелото обаче се върти и вече е не просто модерно, но чорапите придобиха силата на незаменим аксесоар, изразяващ индивидуалността на човека.

Тенденцията се наложи масово след появата на канадския министър-председател Джъстин Трюдо на Световната конференция за водата. По време на участието си той бе с чорапи… с жълто пате. И познайте какво, не темата за опазването на водите бе акцентът, а чорапите. Медиите не спираха да следят в трите дни от срещата какво ще се покаже под крачола на Трюдо. Канадският лидер дори сподели в едно интервю, че той обича екстравагантните визии и тъй като не може да си го позволи на международни форуми, се спира на алтернатива, дребен детайл, който обаче се превръща в тотален хит.

Въпреки че тенденцията за съчетание на многоцветни чорапи или такива със закачлива картинка, не бе приета радушно отстрогите бизнесмени, модата буквало плъзна навсякъде. Все повече световни изпълнители, актьори, знаменитости побързаха да намерят екстравагантно допълнение на визията си както в ежедневието, така и на червения килим. Именно това предизвика и компаниите, които произвеждат чорапи, да станат малко по-креативни и да създават собствен уникален дизайн.

В България един от първите престрашили се да съчетае чорапи с картинка и официален костюм, бе Любен Дилов-син. Вдъхновен от тренда бе и ексцентричният Александър Кадиев. Този аксесоар толкова пасна на същността му, че дори може да забележите уникалните му чорапи във всяко едно предаване на „Преди обед“.

Като съвременен човек визията с многоцветните чорапи при мъжете много ми допада. Това не са детинщини, а детайл, за който трябва наистина да се отдели време и усилия. Все пак добрият вкус се познава, дори и по чорапите.

Разни разнообразни Tags: