Мода, дизайн, гримиране, лакиране, стайлиннг, коафьорство… все дейности, при които се изисква едно изключително важно качество – креативност. Няма не, няма средно положениe. Когато опрем до творческо мислене, въпросът е: Креативен или да?

Просто има такива дейности, при които се изисква да си по-различен и нестандартен. Не случайно известните личности си наемат професионалисти, които да им помагат със стайлинга и да им дава съвети как да се обличат, какви аксесоари да слагат и как да застават, когато позират. Вярно е, че има правила и те се учат лесно. При всяко нещо има правила, но сенужни, за да знаеш как да ги нарушаваш след това.

urlДа мислиш извън кутията не е нещо, което се назубря. Или го имаш, или го нямаш. Същото е с модния вкус. Или го имаш, или копираш от другите, или някой друг ти помага да изглеждаш добре.

Креативността е качество, което е все по-търсено, но доколко е срещана, не съм сигурна. Творците не се създават, те се раждат. И могат да са творци в различни области – в областта на интериора, на търговията, на рекламата и т.н. А вие може би ранжирате цвята, както никой друг, или опаковате подаръци по неповторим начин?

Креативен или да? Това е въпрос, който се задава все по-често. Хубавото му е, че креативността може да се прояви в наистина различни области. Може да се окаже, че сте най-талантливият треньор по зумба фитнес или че правите невероятни таблици в Ексел, или притежавате талант за организираност и вкарвате в ред всичко около вас без капчица усилие. Може би притежавата комуникационен талант и общувате с лекота с най-различни хора?

Отговорите могат да бъдат наистина много… Не се задоволявайте с посредственост. Бъдете уникални в това, което вършите. Бъдете креативни! И ако не сте, може би трябва да помислите за смяна на попрището…

Разни разнообразни Tags: