21824b7d59Има дни, в които се сблъсквате челно с човешкото невежество. Тръпката е ужасна. Купих от голям и скъп магазин прекрасна черна рокля. Поводът го заслужаваше и бях спестила. Подчертавам – голям и скъп, тъй като историята го изисква. Роклята обаче стоеше някак незавършена. Реших, че ще съчетая с колан. Аксесоарите винаги предават съвсем друг вид на дрехите и показват на околните вашия стил. Веднага си представих червен колан и червени чанта и обувки. Идеалното съчетание – червено и черно.

Позавъртях се из магазина и открих статив на който пишеше “колани за рокли”. Що за странен надпис?! Не се ли казват коресет-колани или просто колани. Не казваха ли само на платнените “колани за рокли”. Късата им дължина, фактът, че повечето от тях действително бяха прикачени към различни рокли, както и типът магазин ме накараха все пак да повярвам, че съществува такова понятие. Смутена си казах, че може би днес съм научила нещо ново…

Във въпросния магазин не успях да си избера колан, затова тръгнах да търся другаде. Никой от продавачите, които ме посрещнаха, не бяха чували съчетанието “колан за рокля” и направо се чувствах глупаво да им обяснявам, че ми трябва просто по-къс колан като аксесоар към тоалета ми. Повечето продавачки ми клатеха и отказаха да скъсят който и да е  от изложените.

Разочарована влязох в последният магазин на пътя ми. Казах си, че може би и там ще ударя на камък. И уви, само споменах за “колан за рокля” и магазинерката на свой ред направи гневна гримаса. Тази поне се сети, че имам предвид, че ми трябва колан за моята рокля и беше изключително мила. Показа ми много видове – от платнени до метални, ластични и корсет-колани. Накрая избрах кожен червен за дънки, скъси го и – Voila! – ето ти колан за рокля! Е, толкова трудно ли беше?

“Колан за рокля” като съчетания няма. Но колан за рокля можете да кажете във всеки един магазин и ако продавачката е умна веднага ще се досети какво точно ви трябва. Грешката не е голяма, но обикновено ще се сблъскате с какви ли не хора, които надълго и нашироко ще ви обясняват какво означава или какво не означава това понятие. След преживяното мини приключение моят съвет е просто да търсете колан, който да ползвате за вашата рокля… макар, че всъщност то е едно й също!!!

Разни разнообразни Tags: