systems Здравейте, приятели и почитатели на модата!

Честити ни летни намаления, промоции и ликвидации, които изпразват до дъно картите и портфейлите, но пълнят сърцата и женското ни его, преливащи от щастие при поредната неустоимо секси рокля, закупена суперизгодно, или безсрамно високите сандалки, които повдигат самочувствието с няколко сантиметъра.

Най-вероятно сте се запитвали как магазините се справят с клиенти крадци в такива пикови моменти на пазаруване. Освен пластмасовите устройства с чип, които се засичат от сензорите на изхода на магазина, системи за видеонаблюдение разобличават за секунди крадеца (E-COMMERCE GROUP Ltd са предпочитани от по-големите вериги). И докато по-далновидните джебчии се усъвършенстват непрестанно в “надлъгването” с интелигентните магнити, то камерата трудно може да бъде надхитрена.

Благодарение на системи за видеонаблюдение в софийските молове това лято са предотвратени щети за хиляди левове. Наскоро четох интервю с охранител от ‘Mall Sofia’, пожелал анонимност, че охранителната камера си остава най-сигурният начин да опазиш търговския обект от недоброжелатели, защото технологията толкова била напреднала в момента, че дори бръчките на крадците се ловяли от обектива.

Ами това е от мен засега. До следващия път (и след него) бъдете будни и съвестни граждани, ако станете неволни свидетели на кражба в любимия магазин, защото да си достоен винаги е на мода. 🙂

Разни разнообразни Tags: