img-fiveПреценките, които правим, ръководят действията и мислите ни. Обикновено са ни необходими между 15 секунди и 5 минути, за да си изградим мнение за случаен непознат или бизнес събеседник. При това именно първото впечатление дълго ръководи представата ни за него/нея.

Ето кои неща забелязваме от пръв поглед. Няма проблем, ако не сте ги осъзнавали до сега, моментът е подходящ да започнете да ги осмисляте.

1. Доверие. Нужни са само няколко секунди, две думи и няколко мимикрии и разбирате дали бихте могли да вярвате на човека срещу вас. Винаги първо забелязвате погледа, усмивката. Ако не ви гледа в очите, ако се стреми да не показва емоциите си или лукаво се извърта на една страна, това са сигурни признаци, че е прикрит човек. Едва ли бихте му споделили за себе си каквото и да било.

2. Обществено положение. Ако досега сте гледали лицето му, то за останалите няколко секунди ще обърнете внимание и на облеклото на събеседника си. Мозъкът ви отчита цветовете, плата, кройката. Веднага сте наясно дали е по-заможен, или не.

3. Семейно положение. На ергените им личи, както и на неомъжените жени. Едно, че липсата/или наличието на халка/пръстен ги издава. Първите се обличат с много старание, флиртуват открито и искат да привлекат вниманието ви, докато вторите са по-прилежни, по-сдържани и по-дистанцирани.

4. Сексуална принадлежност. В това няма спор – тялото ни излъчва сигналите, които искаме да улови събеседника ни. Неговите сигнали също са предназначени за вас… или не точно. На хомосексуалистите, метросексуалните и модерните напоследък лъмбърсексуални им личи от километри.

5. Интелект. Стилът на обличане говори много както за умствения багаж, така и за състоянието на духа. Педантичните интелектуалци са коренно различни от волния и небрежен авантюрист.

6. Хигиена. Състояние на косата, зъби, неприятен или добър дъх, особена миризма. Последното можете да го доловите дори само като се разминете с някого на улицата. Изводите ги прави подсъзнанието ви още преди мозъкът ви да е оформил словесна мисъл.

Разни разнообразни Tags: