По време на периода на изолация успях да разгледам, сортирам и обновя дрехите си. Накрая на това тежки начинание се оказа, че разполагам с излишни артикули, които заемат много място и не ми влизат в употреба. Така възникна и въпросът какво да правя с тях?

Реших да започна да ги сортирам в няколко купчини. Първата бе с дрехи, които са нови или обличани едва няколко пъти, но изключително запазени. Тях прецених, че е добре да дам на приятелки със същия размер. Ако все пак никоя нищо не си избере или пък има такива, които останат, ще ги пусна да ги продам.

По принцип не съм особен фен на онлайн пазаруването на дрехи, които вече са били обличани. Но попаднах на група в една от социалните мрежи, която носеше името „Находките на мацките“. Оказа се, че там дамите обменят помежду си различни модни артикули и то на изключително добри цени. Затова реших да пусна някои от екстравагантните модели, които имах.

Следващата купчина бе с дрехи, подходящи за дарения. Те не са толкова модни, но са запазени и са подходящи за ежедневието. Като своя лична кауза за дарение избрах БЧК. За улеснение на всички граждани, от организацията са поставени контейнери на различни възлови места в по-големите градове. Чрез тях удобно и бързо оставяш дрехите и се радваш на свършеното добро.

Третата част от ненужните ми модни покупки, които вече са тотално захабени, скъсани или с някакъв друг дефект, реших да оставя за рециклиране. Това се случи в магазините на големите световни брандове, най-вече позиционирани в моловете. При тях, освен че оставяш дрехи за преработка, получаваш и ваучер за отстъпка при покупка на някоя от техните стоки. Това ми се вижда много добър стратегически ход.

Чрез тези начини успях да се отърва от ненужните ми дрехи за много кратък период. Така хем спечелих малко пари, хем направих добро дело, хем закупих нови стоки на изгодни цени. Готова съм за новия сезон с много предложения и цветно настроение.

Разни разнообразни Tags: