Все повече се убеждавам, че това е въпросът, който ние, жените, си задава ме най-често.
Дали е суета или мислим за външния си вид прекалено много? Нека си го признаем честно. Повечето от нас имат повече дрехи, отколкото реално са ни необходими, но винаги искаме още. Понякога се случва да си купим блузка, която да не облечем никога. Друг път се оказва, че тези толкова хубави и удобни в магазина обувки всъщност ни убиват страшно много и не можем да ги носим, а онази толкова симпатична чанта… няма с какво да комбинираме.
Скъпи дами, имам един съвет към вас.

clothes-rack-4Погледнете гардероба си. Преустройте го. Имам предвид да разгледате всяка една дреха или аксесоар там поотделно и да отделите тези, които не сте носили през последната година или повече. Щом не сте ги носили, най-вероятно за това си има причина. И наистина, ако нямате много основателна причина просто да ги съхранявате, отървете се от тези вещи, те само ви пречат.

Наричам това здравословно почистване, защото ни спира да се превърнем във вектошари и вещомани. Освен това така освобождаваме място за по-важните неща у дома. Ако го направите поне веднъж, ще видите, че едно подобно разчистване е полезно и ви помага да систематизирате гардероба си. След това ще започнете да „почиствате” може би и по-често.

Правете го поне веднъж в годината и след това ще осъзнаете, че много по-лесно решавате какво да си обличате всяка следваща сутрин. Причината не е в друго, а просто в това, че сте изключили като варианти опциите, към които така или иначе никога не прибягвате. Освен всичко ще намирате и това, което търсите в гардероба си, много по-лесно, защото той няма да бъде толкова претрупан както е преди.

Разни разнообразни Tags: