Много жени са или маниачки на тема облекло, или имат много ограничен бюджет. На първите дрехите са им слабост и искат винаги да изпъкват с нещо ново пред приятелите си. Това обаче крие риск да се разоряват перманентно, главно заради нестихващите си прищявки за мода. За вторите не трябва да пишем със съжаление, защото тези жени се справят много добре и винаги изглеждат повече от чудесно.

second-hand-clothesНа магазините за дрехи втора ръка не трябва да се гледа критично, дори да не сте пристрастени към модата, или да успявате да си купите точно онова, от което имате нужда от магазин с нова колекция. Тези магазини понякога набавят на пазара дрехи от марки, които не са достъпни. В част от тях има секции, в които са изложени последни дизайнерски бройки от тоалети, останали от преди две или три години. Те са се обезценили и се продават като на старо. Друга част са преоценени стоки, заради малък дефект – конче, изпуснат бод или друго. Трета част са комплекти, върнати без дори да са обличани – направо с етикетите. Разбира се има и носени, но доста запазени. Ваш е изборът, към кои ще се насочите.

Ако сте решили да се пробвате да купувате дрехи втора ръка, най-добър резултат ще постигнете, ако следвате следните 5 съвета, които ви препоръчвам – стъпка по стъпка:

Стъпка 1: Напишете си точно от какво имате нужда и точно какво ще търсете в магазина. Това ще е от полза, защото закачалките са изключително много и ако веднага не се ориентирате към онова, което ви трябва, може нещо ценно да ви бъде отмъкнато под носа, докато вие се разсейвате с блузи, без да имате намерение да купувате такива.

Стъпка 2: Следете кога магазинът се зарежда и побързайте да вземете дрехи от новопристигналите.

Стъпка 3: Оглеждайте внимателно дрехите за петна, дупки, които не могат да бъдат поправени, подгъви и прешивки;

Стъпка 4: Никога не връщайте обратно на мястото си дреха, която харесвате, но се двоумите дали да купите. Ако решите да я оставите, дори за миг, някой друг да я вземе.

Стъпка 5: Независимо колко запазени изглеждат дрехите, първото нещо, което трябва да направите когато се приберете у дома с покупките, е да ги пуснете да минат през пералня – на допустимите градуси, с много прах, обилно изплакване и центрофуга.

Успех в пазаруването!

Разни разнообразни Tags: