Днес ще си говорим за… мода, разбира се. За какво друго би могло да става дума тук, макар че, като се замисля, от време на време пиша и по други теми, които смятам за интересни и полезни.

Нека се върнем на темата обаче. Как определено нещо изведнъж става модерно? Тук говорим общо – както за прически и цветове, така и за дрехи, обувки, аксесоари и т.н.

victoria-beckham-20070712-282510Първото и най-важно условие, за да се задейства механизмът на модното колело, е повторението. Модата е популярност, а няма как едно нещо да стане модерно, ако не е популярно. Спомняте ли си например как преди няколко години Виктория Бекъм си направи онази уникална прическа? На много от нас ни хареса и започнахме да я копирме. Аз самата бях с такава коса известно време, както и няколко мои приятелки. Вижте снимката, за да си припомните какво имам предвид.

Второ, дизайнерите налагат модата, но мнозина от тях ги имитират. Кой от нас може да си позволи от онези наистина дизайнерски дрехи, които са с цена с по три, четири и пет цифри? Може би никой… затова си купуваме по-евтините им имитации, виждат ни с тях и това играе огромна роля в изграждането на модна тенденция.

Трето, слуховете… говорят. Случайно прочитаме, а от друго място чуваме, че тази година са модерни полите с висока талия и по-грубите обувки. Изведнъж почти неусетно се озоваваме в магазина и мерим именно такава пола. Може да не е любимата ни кройка, но какво от това, но тя е модерна и си я купуваме веднага. Нали?

Разни разнообразни Tags: