Обичам когато видя нетипична реклама. Такава, която не представя точно продукта, а фокусира на комфорта, настроението, добавена стойност, която получавате при потребяването му. Тъкмо за това много уважавам клиповете на спортните марки. Те акцентират върху емоцията от ползването, върху удобството и съвсем естественото човешко желани да се забавлява докато е на улицата, у дома, на спортната площадка… защото всеки спорт е движение, а ние извършваме непрекъснато движения в нашето ежедневие.

Последното видео, което обиколи социалното пространство, ме накара да се усмихна и да се изпълня с гордост. Усмивката е за лекотата и интереса, с който гледам. Когато хвана такова видео в рекламната шапка на телевизиите няма да сменя канала, а напротив. Гордостта пък е от участието на български спортист и то в целия си непринуден чар и простодушно излъчване.

Българският тенисист Григор Димитров участва в реклама на Nike, заедно с приятелката си Мария Шарапова, испанския тенисист Рафаел Надал, скейтбордиста и актьор Пол Родригес, баскетболистката Скайлър Дигисн и американката в женския футболен отбор Сидни Леру.

Да събере толкова спортни знаменитости на едно място е отдавнашна стратегия на Nike. Видеото е зареждащо и много позитивно. Вижте го:

 

Разни разнообразни Tags: