Ако проследим еволюцията на модната индустрия ще направим заключението, че колкото повече се е развивало обществото, толкова по-практични дрехи са започвани да се шият. Това разбира се, е един от основните фактори, по които и аз самата си избирам дрехите. Да, те трябва да изглеждат стилни и добре върху тялото ми, но особено ми е важно да се чувствам удобно в тях.

Вторият важен критерии, по който си купувам дрехи и материята, от която са направени. Много важно за мен е да са ушити от естествени материали, които не дразнят кожата ми и са приятни за носене.

Според мен с течение на технологичния прогрес на обществото съвсем скоро ще се достигне моментът, в който по изкуствен начин ще се създават материи, които наподобяват в големи проценти качествата на естествените материи. А това ще бъде изключително важно за нас, защото няма да хабим ценни природни ресурси, за да се обличаме.

Пример за това е изкуствената кожа, която е много добра алтернатива на това да се “убиват” животни, за да се направят обувки или кожени облекла. Друг е въпросът, че хората, които са защитници на тази идеология не съзнават, че тези животни всъщност са послужили за храна, а кожата им е нещо което трябва да се използва също.

Силно се надявам обаче материите, които ще започват да ни предлагат модните къщи, да са наистина годни за носене, а не да имаме усещането, че сме се облекли в пластмасова бутилка.

Разни разнообразни Tags: