Радваме се на пухкави кучета и котета в изображения, но дали действително сме подготвени да дадем дом на едно такова животинче.

pets at homeСветът с домашен любимец не е за всеки. Не само защото малкият палавник изисква своето време за игра, разходка, къпане и почистване, но и защото вие ще сте доста по-ангажирани с освежаването и хигиенизирането на дома си. Не по-малка ще е грижата и за дрехите ви. Ако досега сте ползвали четката за палта и панталони само за да премахнете някой и друг ваш косъм, то сега ще се наложи всеки ден да обирате косми, полепнали от съприкосновението ви с домашния любимец. И то не само от палта и панталони, но и от саката, блузи, клинове, поли.

Подбирайте внимателно домашните си дрехи! Ако у дома се разхожда някой на четири лапи, материи, които привличат всичко, ще ви превърнат в магнит за най-малкото косъмче, попаднало на пътя ви. Впиването им в тъканта, ще направи след време дрехите неприятни за обличане и макар запазени – неизбелели и не скъсани, те няма да са удобни за носене.

Специално внимание да обърнат жените, които имат изкуствени или естествени космести кожички по яките или ръкавите на палта, елеци, ботуши, блузи. Домашните любимци направо полудяват, когато усетят такива.  Смятат ги за нещо живо или просто обект, който неустоимо ги привлича и искат да си играят, да ги хапят и унищожават.

Със същото внимание се отнасяйте и към пантофите и обувките. Ако домашните любимци са враг номер едно на дрехите ви, то те са просто родени да помитат всяка изпречила се на пътя им обувка. Вярно е, че това е доста по-характерно за животните, докато са малки, но дори пораснали, някои запазват навика да отвличат обувките ви, да спят върху тях или да ги гризат.

И така, пазете дрехите си от малките ви кученца или котенца. Пазете от косми, нокти или зъбки. Преобличайте се бързо след излизане, поддържайте свежест в гардероби и скринове с помощта на ароматизатори за дрехи и редовно ги проверявайте за дупки или разшити подгъви.

Разни разнообразни Tags: