Логото на марката Burberry е едно от най-признатите иконични лога в модния свят. To включва известен дизайн с широките черно-бели ленти и рицар на кон, който държи знаме. В следващите редове ще разгледаме историята на логото на Burberry:

Почетния магазин на Burberry е основан от Томас Бърбъри през 1856 година в Басингсток, Англия. Първоначално компанията произвежда и продава водонепропускливи и водозащитни облекла.

През 1901 година компанията получава първата си кралска грамота от Едуард VII. Този период е свързан с разрастващата се слава и растеж на марката.

През 1920-те години лентите в черно, бяло и червено става характерна за марката и се използва като дизайн елемент на много от продуктите на Burberry.

Логото с рицаря на коня, който държи знамето, е въведено през 1901 година след получаването на кралската грамота. Този елемент се появява на множество продукти на марката и се превръща в символ на премиум качество и класически британски стил.

През годините логото на Burberry претърпява някои обновления и промени. През 1968 година, като част от модернизацията на марката, някои продукти са представени с едноцветно лого “Burberry” вместо рицаря на коня.

През по-късни години Burberry преживява възраждане под ръководството на креативния директор Рикардо Тиши. Този период се отличава със съчетание на класическия стил на марката и съвременни иновации.

Логото на Burberry с рицаря на коня и черно-белите ленти остава емблематично и се свързва с елегантност, качество и британския стил. То продължава да бъде узнаваем и желан символ на модата в световен мащаб.

Разни разнообразни Tags: