Скоростта, която ни управлява. Ние живеем в бързи времена, в които технологията достига своите върхове на развитие с плашещо бързи темпове. Спомняте ли си когато телевизорите бяха черно-бели, а единственият телефон за връзка беше домашният? Забравихте ли как викахте по улицата, за да поканите приятелите си да играете заедно навън? Времена, които аз няма да забравя, но сякаш са били толкова отдавна, че даже не са съществували.

Вече нищо не е същото. Вече не можем да си представим и един ден без да използваме каквато и да е технология. Без телефона си не можем да живеем, сякаш е важен човешки орган. Можем да общуваме с хора, които са на другия край на света и дори да ги видим с помощта на камерата в реално време и среда. Най-новото 4D кино те кара да се чувстваш наистина все едно си там, няма никаква разлика във възприятието на образите. Ако трябва да изброим всички иновации в технологиите, науката и бизнеса, може да изброяваме с дни.

Същественото е, че всички те решават един много важен проблем. Проблемът с времето.

Не ти се налага да пропътуваш хиляди километри, за да видиш някой или нещо. Не ти се налага да помниш всичко, защото Google винаги ще ти помогне и т.н. и т.н.

Защо обаче, след като скоростта на всяко действие, което ни е необходимо, е увеличена, времето ни е още по-ограничено?

Защото живеем в свят на изобилие, в който измамната бързина ни кара да си мислим, че сме способни да се справим с всичко и по всяко време. А парите са в основата на механизма, който върти света.

Как нашата неподготвеност за скоростно развитие влияе върху отговорността ни към личните ни финанси и каква е ролята на колекторските агенции в този процес?

Изобилието, което изглежда леснодостъпно, предизвиква желания за разкош и лукс, и дори да не са ни по мярка, даваме всичко от себе си, само и само, за да постигнем целите си, в което няма нищо лошо, стига да е в разумни граници.

Как стои въпросът с бизнеса?

По абсолютно същия начин. Бизнесът се прави от хора, а процесите в него са като отгледало на света, в който живеем днес.

Скоростта и непрекъснатият поток на парите са от съществено важно значение.

Една от основните им „спънки“ се дължи отново на човешката неспособност за преценка на възможностите и лошата дисциплина при спазване на сроковете за плащание, с други думи – задлъжнялост, която забавя и стопира процесите в икономиката.

В такива случаи компаниите  допускат доста честа грешка да позволят да се измести фокусът от същинската дейност на фирмата и да се отделя прекалено много време и усилия по събиране на дълговете.

За да се избегне този ефект,  най-адекватното решение е да се обърнем към колекторска компания, която професионално ще подходи към проблемите с несъбраните вземания и ще освободи ценен ресурс във фирмата.

В България най-голямата колекторска агенция е ЕОС Матрикс.

Изводът е, че винаги можем да достигнем необходимия баланс, стига да искаме, да се информираме и да знаем как.

Разни разнообразни Tags: