Здравейте, уморени от протести, гръмки обещания и празни приказки, българи! Омръзна ли ви да слушате и четете за промяната от всеки ъгъл? Чувствате ли се употребени и безпътни? Вярвате ли, че България ще възкръсне след всичко и всички?

Да? Тогава веднагически се отърсете от нелепите герои на политическата ни сцена, разигравали сериала „Преход“ в продължение на 24 години.

baiЗнам, знам, ами сега накъде тогава? Всички били бошлаф работа още Бай Ганьо рекъл и отсекъл, а Иван Хаджийски го потвърдил и затвърдил в своята социологическа изповед  „Бит и душевност на нашия народ“.

Истината е, че без партии не може. Те са единственият законово установен ред за прилагане и задействане на конкретен механизъм, конкретен план за справяне с даден проблем. И тук идва въпросът да се действа именно по посока, заради която е създадена конкретната политическа сила, да следва своите идеали и да брани идеите, зад които е застанала в предизобрните дни. Защото другото вече сме го гледали в „Преход“…

Нам трябва не продължение на сериала, а изцяло нова продукция, с много моменти на екшън, по-малко на драма и никакви на комедия, че достатъчно родните представители ни излагаха пред „чужденците“ с побръкване в нослето, ръкуване тип „Умряла риба“, недопустими расистки изказвания и т.н.

Прочетох сценария на една такава обещаваща лента в сайта на БНО – Българско национално обединение. Не видях нито завладяващия с динамика на изказа и богатство на речника, но в крайна степен празен от смисъл изказ на Лютви Местан, прозрачната поза „Аз съм един от вас“ на един от бившите премиери, заучените фрази на 99% от политическите лидери… Видях нещо ново, различно, съблечено от истерични и бомбастични обещания, облечено във вид достъпен за обикновения гражданин, във вид, достоен за европейските столици на модата.

 

Разни разнообразни Tags: