На мода очевидно са нюансите. И макар да нямате 50 вратовръзки в 50 разновидности на сивото, бас ловя, че имате поне 10 различни блузи, които без да искате сте купили в различните нюанси на ваш любим цвят.

dressing-Преди време имах една позната, която обожаваше синьо. Всичко около нея трябваше задължително да бъде в този цвят. От обикновените домашни тениски до официалните рокли и обувките. Беше снимала дори гардероба си, за да покаже, че няма нито една дреха в жълто, червено или зелено, например. Колосална вълна от синкави нюанси се разливаше от първата до последната закачалка и това не бе яко… а по-скоро плашещо.

Младите или по-зрелите жени, които залагат на любим цвят, не правят услуга на себе си. Да, определено е положително, че са открили какво им допада и отива, но е липса на въображение да се обличат на сигурно. Така не са изненадващи, няма и с какво да впечатлят, освен ако все пак един ден, не започнат да ги свързват с тъкмо този цвят и това остане като легенда в устите на околните. Но да знаете “Ани, която се обличаше все в синьо” съвсем не звучи като “Ани, която се обличаше красиво и стилно”.

Еднообразие, еднообразие и за разнообразие – еднообразие…

За да не станете като моя пример с име Ани, или пък като Мистър Грей, който е много готин, но става още по-готин, когато Анастейжа внася цвят в живота му, избягвайте рутината и еднаквостта. Самата аз понякога несъзнателно купувам едни и същи неща и като видях, че в гардероба си съм наредила 5 блузи в различни нюанси на сивото, просто защото отиват на дънките и офис панталона ми със сиви кантове, направо се ужасих. Със следващата заплата добавих мръсно бяло, черно с червени цветя и чудесен портокалов цвят. Отиват разкошно на дънките.

Съчетавайте, съчетавайте и съчетавайте. Ако не можете, обърнете се към продавач-консултанта, но не си причинявайте да изглеждате безлично или скучно. Все пак животът е кратък, така че се постарайте да оставите следа.

Разни разнообразни Tags: