Както знаете модата е постоянно променяща се и развиваща се индустрия, която зависи от много фактори – културни, социални, дори технологични тенденции.

Обикновено в модната индустрия се предвиждат тенденциите за предстоящите два сезона, като много от тези тенденции могат да продължат и за по-дълъг период от време. Те се базират на проучвания на модните марки, модните седмици, които се провеждат, като влияние вече оказват и други източници като социалните мрежи, инфлуенсъри и други.

През последните години, едни от най-забележителните тенденции в модата бяха включването на устойчиви материали и практики, вдъхновението от ретро стилове и удобни дрехи за работа от вкъщи. В бъдеще, можем да видим продължаването на тези тенденции, както и други, които все още не можем да предвидим.
Модата е индивидуална и уникална за всеки човек, затова важно е да се избира това, което ви прави щастливи и комфортни. Върху това се гради и модата, която идва през 2023 година – да бъде удобна, креативна и по-издръжлива.

Разпознава се нарастващ интерес към използването на деним или дънки, вариращи от бяла риза със сини дънки и маратонки до връхни дрехи от деним или комплекти, декорирани с бродерии, шарки, пайети.
Все повече и повече потребители отдават голямо значение на дрехите, които са удобни, издръжливи и модерни в същото време. В допълнение, обикновените и семпли бели потници или ярки цветове стават все по-популярни. Това не е изненадващо, тъй като изчистените модели подхождат на всяка визия и могат да се комбинират с различни дрехи и затова ще бъдат една от модните тенденции на 2023 г.

Uncategorized Tags: