Най-вероятно дамите, които се интересуват от мода, вече са разгледали предложенията на Валентино, Луи Витон и други големи имена за пролет-лято 2016-та. Останахте ли запленени, или по-скоро не успяхте да откриете себе си?

Независимо какво е отношението ви към колекциите, мога само да ви успокоя, че независимо какво си мислите, тази година ще можете да носите каквото си поискате в светли и жизнени цветове – розово, червено, жълто, пролетно зелено. Това са цветове, които придават вълнение и оптимизъм. Можете да изразявате вашето настроение с дрехи, които носят настроение и зареждат както вас, така и околните. Това обявиха от Института Pantone.

pantone 2016А кой е самият пантонът на новата година? Кой е цветът на цветовете? На този въпрос има два отговора, просто защото цветовите експерти от Pаntone смятат, че естественият избор на 2016-та е не един, а цели два. Това са нежно розово (Rose Quartz) и светло синьо (Serenity).

Като видите снимката бебешката асоциация е неминуема, но експертите обясняват това с чисто символният избор на цветове, който изразяват онова, което се случва с културата на съвременния ни свят.

В този ред на мисли можем ли да кажем, че 2016-та година е годината на прераждането? Защо не, но това са си изцяло мои виждания.

 

Разни разнообразни Tags: