На прага сме на поредното щуро пазаруване около „черния петък“ и коледните подаръци. Тъй като условията не предразполагат към посещение на физически магазини, онлайн шопингът е чудесна алтернатива. Заедно с неговите предимства обаче, се крият и някои рискове. За да не провалите празниците и да се насладите да чудесни нови придобивки, реших да ви споделя съветите за безопасно онлайн пазаруване на най-голямата колекторска компания в страната.

Агенцията се казва ЕОС Матрикс. Тя е с дългогодишна история на територията на България, но има представителства в още 26 страни и богат опит в изкупването и събирането на вземания. Работата ѝ с международни партньори и с физически лица са помогнали да се изгради добър опит в извършването на сделки от всякакво естество. Тъй като аз самата в момента погасявам задълженията си чрез техните услуги, получих много ценни съвети за предстоящите празнични покупки.

Онлайн пазаруването е изключително удобно, но понякога и опасно. От значение е да се проверяват предварително сайтовете, от които ще се поръчва. За тази цел трябва да се прочетат отзиви за продавача от други потребители и в различни платформи. Следва запознаване с общите условия, правото на връщане и замяна. Ако не се откриват конкретни правил, значи сайтът не е надежден.

След като вече има избран продавач и набелязан продукт, е време да се премине към плащането. Според ЕОС Матрикс тук е най-голям шансът да се допусне грешка, която може да коства много средства. Когато се достигне до финализиране на поръчката, вариантът с картово плащане е един от най-предпочитаните и често спестява такси за обработка и преводи. В този етап е необходимо да се следи дали плащането не се пренасочва към друга платформа, или не се извършва чрез трети лица. Ако е така, е възможно да се преведат парите, а да не се получи исканата стока и след това да не можем да си възстановим сумата.

Препоръчително е да се следи наличността във всеки един момент от извършване на онлайн сделката.

Разни разнообразни Tags: